Sociedad
CAS BPA

La UIFAND va prohibir les compensacions dineràries el novembre del 2014

Així es desprèn d'un comunicat enviat a totes les entitats bancàries del país i signat pel cap de la UIF, Carles Fiñana, el 28 de novembre del 2014.

ARXIU ANA

La UIFAND  va prohibir les compensacions dineràries el novembre del 2014

Així es desprèn d'un comunicat enviat a totes les entitats bancàries del país i signat pel cap de la UIF, Carles Fiñana, el 28 de novembre del 2014 al qual ha tingut accés la cadena SER.

En aquest text Fiñana explica que, "atents a la necessitat de millorar" els mecanismes de prevenció de blanqueig, les anomenades "operacions de caixa", que pretenen dissimular un traspàs intern entre comptes, és a dir, les anomenades compensacions, queden prohibides per un import superior a 3.000 euros.

En aquest comunicat, a més, el cap de la Unitat d'Intel·ligència Financera reconeix que en els darrers anys la Unitat ha detectat "nombroses" operacions d'aquest tipus. Són, com diu el cap de la UIFAND, "operacions bancaries considerades com d'alt risc"; tanmateix, mai abans s'havien limitat.

Segons fonts properes al cas, tots els gestors citats a declarar en el marc del "cas BPA" estan precisament acusats de participar en aquestes operatives. De fet, segons aquestes fonts, de les primeres dades que han transcendit del sumari se n'extreu que les compensacions dineràries són l'eix central de la investigació.

 Així mateix,  han assegurat que la major part de l’operativa analitzada en la instrucció del cas, que du a terme la batlle Canòlich Mingorance, està vinculada a diverses declaracions efectuades per l’empresari espanyol Rafael Pallardó, que va ser detingut en esclatar el denominat ‘cas Emperador’, el 16 d'octubre de 2012.

Si és així, els gestors estarien acusats de realitzar unes accions, moltes de les quals daten del 2008 el 2009 i el 2010, que la propia Unitat d'Intel·ligència Financera permetia fins a final de l'any passat.

Per altra banda, tal i com Fiñana reconeix en el comunicat, aquestes operacions no persegueixen una finalitat econòmica, és a dir, que els gestors ni l'entitat bancaria hi guanyaven res.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00