Domingo, 01 de Octubre de 2023

Otras localidades

Avís als ajuntaments per reduir la contaminació

La Generalitat demana als ajuntaments de l'àrea de Barcelona que vagin per feina i apliquin mesures per reduir la contaminació de l'aire

Avís als ajuntaments per reduir la contaminació a Barcelona: Avís als ajuntaments per reduir la contaminació

La directora general de Qualitat Ambiental de la Generalitat, Assumpta Farran, s’ha reunit aquest migdia amb representats dels ajuntaments de Barcelona, Badalona, l’Hospitalet de Llobregat, Sabadell, Santa Coloma de Gramenet i Terrassa després que la Comissió Europea hagi alertat, una vegada més, que aquestes ciutats fa anys que superen els nivells de contaminació que permet la normativa comunitària.

Segons Farran, no n'hi ha prou amb que el Govern apliqui mesures per reduir la contaminació que genera el trànsit. Cal que els ajuntaments dels municipis de més de 100.000 habitants executin les seves pròpies mesures. En aquest sentit, Farran ha demanat a aquests sis ajuntaments que comencin a aplicar ja alguna de les 27 mesures voluntàries previstes al Pla de millora de la qualitat de l'aire aprovat per Govern el setembre passat.

Farran ha proposat als ajuntaments que comencin per fer pagar més als cotxes dièsel quan aparquin a les zones blaves i verdes. Una mesura inclosa al Pla i que ara els ajuntaments hauran de valorar.

Per a seva banda, l'Ajuntament de Barcelona defensa que el problema de la contaminació cal resoldre'l de forma urgent i assegura que els plans de la Generalitat i del govern espanyol per fer-hi front són insuficients. L'alcaldessa Ada Colau reclama als governs central i català "mesures concretes i pressupostades" i una aposta ferma pel transport públic que aconsegueixi reduir el volum de trànsit.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?