Miércoles, 29 de Junio de 2022

Otras localidades

CAS BPA

L’AREB crea Vall Banc i xifra els fons propis de BPA en 210 milions d’euros

Amb la resolució de l'entitat l'AREB calcula unes pèrdues que no queden cobertes amb els fons propis de 103M€.

El vicepresident de l'AREB, Armand Pujal, el membre espanyol, César Goyache i el president, Albert Hinojosa.

El vicepresident de l'AREB, Armand Pujal, el membre espanyol, César Goyache i el president, Albert Hinojosa. / M.T (ANA)

L’AREB crea el banc pont, denominat Vall Banc i xifra els fons propi de BPA en 210 milions d’euros

 

El Consell d'Administració de l'Agència Estatal de Resolució d'Entitats Bancàries va constituir divendres passat, 17 de juliol, el nou banc al qual es transferiran els actius i passius lícits de Banca Privada d'Andorra (BPA), i del qual l’AREB serà l’únic accionista.

 Pel que fa al valor de l’entitat, segons els càlculs de l’AREB el fons propi de BPA està xifrat en 210 milions d’euros.

Així doncs, si es realitza la resolució de l’entitat, segons les dades proporcionades per l’AREB, la depreciació dels actius de BPA està valorada en 313M€. Això provoca que, un cop consumits els recursos propis de BPA, el banc tingui unes pèrdues de 103M€.

La principal pèrdua de valor que pateix BPA prové de la valoració de Banco Madrid, actualment en concurs-liquidació, que s'estima pugui generar unes pèrdues de 181M€ (un 58% de les pèrdues totals).

En canvi, les pèrdues de BPA en l’escenari de liquidació ascendirien a 374M€, segons l’AREB.

Així doncs segons ells la comparativa de les dues valoracions “reafirma la decisió presa per l’AREB el passat 27 d'abril d'evitar la via de la liquidació judicial de BPA i obrir el procés de resolució administrativa d'aquesta entitat”.

Finalment, l’AREB afegeix que amb l'aprovació d'aquestes valoracions, "manté les expectatives de no haver d'aplicar cap quitança als dipòsits dels clients de BPA".

 En el comunicat també s’anuncia el consell d'administració del nou banc nomenat per l’AREB i que està compost pels següents membres: César Goyache, actual membre del Consell d'Administració de l’AREB, i David Betbesé, tal i com ja havia avançat la cadena SER, Lluís Marimón, Christian Merle i Fernando Vázquez de Lapuerta, des del passat 8 de juliol, administrador solidari de BPA costat de David Betbesé.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?