Miércoles, 29 de Junio de 2022

Otras localidades

SUBMINISTRAMENT D'AIGUA A ESCALDES

Escaldes preveu un nou tall del subministrament d'aigua aquesta tarda

El Comú ha posat ha disposició garrafes d'aigua potable per a la gent de la parròquia que es poden recollir al Prat Gran

La cònsol major d'Escaldes-Engordany, Trini Martín, i el president de CAPESA, Eduard López.

La cònsol major d'Escaldes-Engordany, Trini Martín, i el president de CAPESA, Eduard López. / B.N. (ANA)

El Comú d'Escaldes preveu un nou tall del subministrament d'aigua aquesta tarda i ja està repartint garrafes de 6 litres a la població

Després d'un altre tall del subministrament d’aigua la passada nit i del retorn, aquest matí, però sense ser potable, les pluges d'aquesta tarda fan témer un nou tall del subministrament.

Com a solució a curt termini, el Comú ha posat ha disposició garrafes d'aigua potable per la gent de la parròquia que es poden recollir al Prat Gran, o en cas de tenir problemes de mobilitat, es pot trucar al Comú al telèfon 890 890 i aquest s'ha compromès a fer-les arribar a qui ho sol·liciti. El problema està en què no es té una solució definitiva per evitar nous talls, tal i com ha reconegut el president de la companyia d’aigües d'Escaldes, Eduard López.

Les solucions a un any vista són dues. La primera, els dipòsits que CAPESA va començar a executar just quinze dies abans del primer tall. La cònsol ha reconegut que fa temps que es va començar amb aquest projecte però que el Comú ha tingut diversos problemes per poder-lo dur a terme.

I la segona: la interconnexió amb la xarxa d'aigües d'Andorra la Vella, que segons ha volgut aclarir la cònsol ja fa temps que es treballa, però del qual només ha estat executat "entre el 20% i el 25%" de l'obra, ha dit López.

Amb tot, CAPESA té un possible "as a la mànega" per un cas d'emergència. Es tractaria d'obrir la comporta de la presa de Ràmio, que abasteix el llac d'Engolasters perquè l'aigua del Madriu, que no baixa bruta, es barregi amb la de Perafita i Claror, i així, potser, aconseguir que sigui menys tèrbola.

Tal i com també ha informat el president de CAPESA, els geòlegs han proposat altres solucions a curt termini, com plantar plantes amb unes arrels especials a Camp de Claror per evitar que les precipitacions arrosseguin tant fang, o portar-hi ramats. López però ha dit que les veu "utòpiques".

Un parell de ciutadanes indignades han assistit a la roda de premsa realitzada per la cònsol major d’Escaldes, Trini Marín i Eduard López aquest matí. Entre d'altres qüestions, s'han queixat que CAPESA no avisi amb anterioritat que tallarà el subministrament quan comença a saber que hi haurà la possibilitat; ja que, com ha reconegut Lòpez, ahir ho van començar a sospitar a les 15:15h, i no es va avisar a la gent fins al moment del tall.

La cònsol d'Escaldes ha acabat la roda de premsa remarcant que es tracta d’una situació excepcional i demanant comprensió.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?