Sociedad

Els taxis de Girona, entre els més cars de l'estat

Girona és la tercera ciutat de l'Estat amb els taxis més cars. Ho diu un estudi de l'associació de consumidors FACUA, que ha analitzat 45 ciutats i que també situa Tarragona i Lleida a les primeres 6 posicions. FACUA critica sobretot l'encariment del servei a les nits i que s'apliquin tarifes especials a destinacions com l'aeroport.

Les tarifes de taxi de Girona són les terceres més cares de l'estat. / ACN

Girona

Segons l'estudi, la ciutat més cara per anar en taxi és Tarragona, seguida de San Sebastià, Girona i Pamplona.

Fer un quilòmetre en taxi a Girona costa 3'26 euros de dia i 5'56 euros de nit. Són xifres semblants a les de Tarragona, on el preu per quilòmetre és de 4'57 euros de dia i frega els 6 euros de nit, però molt superiors a la de ciutats barates com Santa Cruz de Tenerife, on el kilòmetre a la nit costa dos euros i mig menys.

Toni Beltran, president de l'associació que agrupa el taxistes de Girona, l'AETAL, ha posat en dubte a SER Catalunya l'estudi de FACUA. Diu Beltran que les tarifes no són tan altes i que es regulen en funció del nivell econòmic de la ciutat.

Toni Beltrán, president d'AETAL

00:27

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000106105/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Facua també critica que el servei de taxis sigui molt més car a les nits o que s'apliquin tarifes especials per destinacions com aeroports o estacions.

A Girona, s'aplica un suplement de 0'85 euros per parar a les estacions de Renfe i d'autobusos i de 3'10 per l'aeroport. Tot i això, els preus han baixat respecte el mateix estudi fet ara fa un any.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00