Sociedad

Girona és la segona ciutat de l'Estat on és més car treure's el carnet de conduir.

Ho diu un informe de l'organització de consumidors, l'OCU, que ha analitzat 25 ciutats diferents. Entre una autoescola i una altra, a Girona, el preu pot variar més de 500 euros.

Un professor d'autoescola i una alumna. / ACN

Girona

A Girona només la supera Sant Sebastià, on treure's el carnet costa 300 euros més, segons aquest estudi de l'OCU. Els preus també són 200 euros més cars que a Logroño -la tercera ciutat més cara- i uns 300 més que Barcelona. Treure's el carnet a La Corunya, Sevilla, Badajoz o Gijón pot sortir per la meitat de preu que aquí.

Unes dades que contrasten amb el que diu el gremi. El president de l'associació d'autoescoles de les comarques de Girona, Joan Sala, creu que treure's el carnet de conduir aquí no és més car. El que és més car, matisa, és el cost de la vida.

Joan Sala, president associació autoestcoles

00:22

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000106294/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

L'OCU fixa un preu mig per treure's el carnet a Girona en 1.258 euros. Arriba a aquesta xifra calculant el preu mitjà de les tarifes que ofereixen 10 autoescoles de la ciutat i amb la hipòtesi de què un alumne que necessita 20 classes teòriques i que aprova la teòrica a la primera però suspèn el pràctic.

OCU

Si l'alumne ho aprova a la primera, el preu mig que surt són 1072 euros i si necessita més d'un intent a cada prova, s'enfila fins als 1904 euros.

L'estudi recomana mirar-s'ho bé perquè hi ha diferències de preu que poden arribar a superar els 500 euros sense moure's de Girona.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00