Sociedad

Com han mort els ànecs de la Devesa?

Els Agents Rurals investiguen la mort d'una trentena d'ànecs entre la Devesa de Girona i el riu Ter durant l'última setmana. De moment, l'Ajuntament ha decidit augmentar el cabal del rec de la Devesa perquè l'aigua no estigui tan calenta. El 2008 hi va haver un cas semblant.

Una imatge d'arxiu. / Jonathan Miske | https://www.flickr.com/photos/jmiske/

Girona

Fa dues setmanes es van trobar tres ànecs morts i la setmana passada una vintena més. Els animals van aparèixer morts per causes que es desconeixen entre el parc de la Devesa i la passera que comunica la Devesa amb Fontajau.

S'han pres mostres biològiques dels ànecs i també s'ha analitzat l'aigua a la zona dels jardins de la Devesa i la font ornamental que hi ha.

Diu Carles Ribas, regidor de sostenibilitat, que tot apunta que la causa de la mort dels ànecs són les altes temperatures.

Carles Ribas, regidor de sostenibilitat

00:13

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000106330/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

De manera preventiva, l'Ajuntament ha augmentat el cabal del rec de la Devesa i ha fet una neteja extraordinària d'algues i elements vegetals.

El 2008 hi va haver un episodi similar; en aquell cas, molt centrat al parc de la Devesa. Ribas ha explicat que aquell any l'estiu també va ser molt càlid, i va afectar la qualitat de l'aigua d'aquest rec.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00