Sociedad

El Centre d'Arts 'El Canal' no crea res

S'hi van invertir gairebé 3 milions d'euros procedents d'Europa per convertir-ho en una fàbrica de produccions artístiques, però l'edifici 'El Canal' de Salt ja porta dos anys tancat per la falta d'acord entre Ajuntaments i Diputació.

El centre d'arts escèniques El Canal Salt-Girona. / Joan Sabater

Salt

Són unes instal·lacions de primer nivell però no tenen ni director i fa dos anys que només acullen puntualment algun acte.

L'edifici va costar 2'7 milions d'euros, pagats sobretot amb fons europeus, i la Diputació de Girona i els Ajuntaments de Girona i Salt van acordar un pressupost però no han nomenat ningú que se'n faci responsable.

Salvador Sunyer, un dels impulsors del centre d'arts escèniques, diu que el projecte es va parar per falta de voluntat política i que és el que li falta a Girona per convertir-se en una de les capitals d'arts escèniques d'Europa.

Durant quatre anys el centre El Canal Girona-Salt va ser una peça clau en la coproducció d'obres del festival Temporada Alta, amb produccions que van arribar a veure 600.000 espectadors de vint països diferents.

A dia d'avui només serveix per acollir espectacles puntualment i no funciona com a fàbrica de produccions artístiques, que és l'objectiu original.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00