Lunes, 27 de Junio de 2022

Otras localidades

EDUCACIÓ

El centre integrat espanyol d'Escaldes, a punt pel curs vinent | 02-10-2015

El Govern es farà càrrec de les obres per a que l'escola pugui acollir els alumnes afectats pel tancament dels centres d'Encamp i de Sant Julià de Lòria

El centre integrat espanyol d'Escaldes, a punt pel curs vinent | 02-10-2015

M.C. (ANA)

 El Govern d'Andorra es farà càrrec de les obres a l'escola espanyola d'Escaldes perquè aquesta pugui acollir els alumnes afectats pel tancament dels centre d'Encamp i de Sant Julià de Lòria

A partir del proper curs, 2016-2017, l'escola espanyola d'Escaldes-Engordany es convertirà en l'anomenat Centre Integrat, encarregat d'acollir tots els alumnes d'infantil i primària que actualment formen part del sistema educatiu espanyol, és a dir, uns 300.

El centre ha estat el tema estrella de la Comissió mixta hispano-andorrana que va tenir lloc ahir, i en la qual s'ha acordat que el Govern d'Andorra es faci càrrec de les obres de reforma i garanteixi el transport escolar al centre, mentre que Espanya s'ha compromès a implementar mesures per millorar la qualitat del sistema.

Tal i com ha explicat el ministre d'Educació, Èric Jover, les reformes es realitzaran l'estiu que ve, abans de l'inici del curs, consistiran en crear sis noves aules i assegurar una capacitat per a 460 alumnes. Les obres tindran un cost que no superarà els 50.000 euros.

Pel que fa al transport escolar, Jover ha dit que s'aplicarà el mateix que altres centres, amb acompanyament per les franges més joves i un cost de 208 euros anuals.

L'ambaixador espanyol al Principat, Manuel Montobbio, ha assegurat que no creu que el transport sigui motiu perquè el sistema espanyol perdi alumnes. Segons ell, el nou model podrà oferir una educació de millor qualitat i diferencial dels altres sistemes que el farà atractiu pels alumnes. Estarà basat en un aprenentatge més personalitzat i potenciant l'ensenyament de l'anglès.

Actualment el sistema espanyol consta de 76 professors -comptant també els de l'institut de secundària i batxillerat de la Margineda-. Montobbio ha assegurat que amb aquest canvi de model es necessitarà més personal format, i que per tant, la inversió d'Espanya per mantenir el seu sistema al Principat, i que actualment és d'uns 6 milions d'euros, no disminuirà.

Pel que fa al nom del Centre Integrat, es durà a terme un procés participatiu entre els integrants del sistema espanyol per escollir-lo.

Finalment, l'ambaixador s'ha compromès ha informar les famílies dels alumnes sobre les particularitats del nou model abans del febrer, moment en el qual s'han de dur a terme les matriculacions per al curs que ve.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?