Sociedad

El vol Girona-Madrid es retarda fins a principis del 2016

L'empresa Sky City tenia previst començar a operar el mes de setembre però ha tingut més obstacles dels esperats en l'obtenció de l'avió. Els seus responsables asseguren, però, que ja disposen d'aquesta nau, que arribarà el novembre a Vilobí i que començaran a foguejar-se amb vols xarter a partir del mes de novembre

Un fotomuntatge sobre com quedarà l'avió. / SkyCity

Girona

La seva idea inicial era començar amb un avió de lloguer però això no ha pogut ser, han hagut d'adquirir-lo i això ha retardat els tràmits més mesos dels que estava previst.

Els responsables de Sky City asseguren, però, que la nau ja és de la seva propietat, que és a Maastricht superant les proves de seguretat necessàries i que arribarà a Girona el 2 de novembre.

L'enllaç Girona-Madrid, però, no començaria fins, com a molt aviat, el gener del 2016 després d'un període de proves operant vols xàrter. Ho ha explicat, Gabriel Zarza, director general de la companyia:

Gabriel Zarza

00:28

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000107733/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Després del Girona-Madrid diari, la seva intenció és comprar una segona nau per volar també a A Corunya i a Màlaga o Granada.

Mantenen que, malgrat els fracassos d’aquest enllaç en el passat, el Girona-Madrid és perfectament viable, sense ajudes públiques i consideren que el seu radi de clients potencials va des del Vallès fins a la Catalunya Nord. Ryanair va deixar de volar a Madrid el 2012 i aquell any va transportar 131.780 passatgers a Madrid raó d’entre 15.000 i 20.000 al mes.

Segons els seus números, si s’acosten als 100.000 passatgers el negoci funcionarà. Hem de tenir en compte que el seu avió té capacitat per 100 persones i això vol dir moure, com a molt, 400 passatgers al dia. Això ens dóna una xifra màxima de 8.000 usuaris al mes.

El preu del bitllet d'anada i tornada rondarà els 280 euros amb esmorzar o dinar inclosos i sense restriccions d'equipatge. Diuen que s'adrecen a un tipus de viatger que no es regeix pel preu tot i que, creuen, la seva tarifa és molt competitiva.

Raül Muxach

Raül Muxach

En Ràdio Girona desde 1998. Redactor de informativos y narrador de partidos de futbol y baloncesto.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00