Sociedad
SOCIETAT

El Baix Camp perd població per culpa de la conjuntura econòmica a la costa

La comarca és la segona de Catalunya, només per darrera de La Selva, en pèrdua de població. En el darrer any s'ha reduït en 3.000 el nombre d'habitants sumant emigració i defuncions.

Tarragona

El Baix Camp és la segona comarca catalana -per darrere de la Selva- que ha perdut més població en els darrers mesos. Hi ha 2.222 persones que han marxat en el darrer any, bàsicament per dificultats econòmiques: molta gent es troba sense feina i no té més remei que marxar fora de Catalunya a provar sort.

Els que van venir buscant una oportunitat també han hagut de tornar a fer maletes segons Joan Alberich, expert en demografia de la Universitat Rovira i Virgili: “els que decideixen canviar de lloc de residència no tornen al seu país d’origen, ja que ho consideren un fracàs. Generalment van a provar sort a algun altre punt de la Unió Europea”.

Conseqüències del model de sol i platja

Les dues comarques que han patit més aquest fenomen són la Selva i el Baix Camp, dos punts molt turístics de la geografia i marcats per la Costa Brava i la Costa Daurada. La poca estabilitat dels llocs de treball relacionats amb el sector és un dels motius d'aquestes emigracions.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00