Miércoles, 29 de Junio de 2022

Otras localidades

TERCERA EDAT

El Govern demana la implicació econòmica dels comuns en l’atenció domiciliària

Aquest servei és una de les reivindicacions del col·lectiu de la gent gran i un prioritat del Pla Nacional de Salut 2020

El cap de Govern, Antoni Martí, pronuncia el seu discurs sobre la gent gran durant la celebració de la Festa Magna a Encamp

El cap de Govern, Antoni Martí, pronuncia el seu discurs sobre la gent gran durant la celebració de la Festa Magna a Encamp / M.B. (ANA)

Durant la tradicional Festa Magna, una de les reivindicacions recurrents ha estat la millora de l'atenció domiciliària, tan pel que fa l’atenció sanitària com els acompanyaments.

La ministra de Salut i Benestar, Rosa Ferrer, ha dit que aquesta és una de les prioritats del Pla Nacional de Salut 2020. Tot i que de moment no tenen les xifres de quanta gent podria sol·licitar aquest servei, Ferrer ha informat que només a Andorra la Vella, actualment hi viuen 10.000 persones de més de 65 anys, i per tant, susceptibles de convertir-se en usuaris del servei.

De com es finançarà, n'ha parlat el cap de Govern, Antoni Martí.

De fet, segons el cap de Govern la despesa s'està disparant i aposta per una política sanitària concertada entre el Govern, els comuns i institucions que treballin en aquest camp i ha afegit que cal acabar amb la "despesa innecessària", com seria la duplicitat de proves.

En aquest sentit, pel que fa a la previsió de concertar 20 places en les residències privades del país, Clara Rabassa i la nova Sarquavitae Salita, Ferrer ha dit que abans de final d'any el Govern haurà pres una decisió.

Finalment, Antoni Martí ha dit que anunciarà l'augment de les cotitzacions el dijous durant el debat d'orientació política al Consell General.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?