Sociedad

Per a una millor gestió dels residus

Les organitzacions ambientals demanen als candidats al 20-D que incorporin als seus programes la recuperació del sistema de retorn d’envasos

Roger Ferrer Ibáñez (Flickr)

Una vintena d'organitzacions ambientals de tot Espanya s'han unit per demanar als candidats a les eleccions generals que incorporin als seus programes la recuperació del sistema de retorn d'envasos, entre d’altres.

Són 21 entitats que avui han fet públic un document per demanar als futurs governants que es comprometin a fer obligatòria la recollida selectiva dels residus orgànics, que apliquin polítiques que impedeixin posar al mercat res que no sigui reparable, reutilitzable, o reciclable i que recuperin el sistema tradicional de retorn d'envasos.

Rosa Garcia, directora de la Fundació Prevenció de Residus, assegura que “amb aquest sistema es recuperaria el 85% dels residus d’envasos que estem generant”. Ara només es recupera el 30%. A més, “els ajuntaments catalans s'estalviarien 56 milions d'euros anuals en camions de recollida, tractament i neteja de carrers i platges”.

Segons aquestes entitats, a Catalunya només es recupera un 35% de tots els residus. La resta, un 65%, va a parar a l'abocador o s'incinera. A la resta d’Espanya, de mitjana, només és recupera el 30% del total de residus.

Les entitats que han signat el manifest són: Asociación Española de Recuperadores de Economía Social y Solidaria, Amigos de la Tierra, Asociación General de Consumidores, Confederación de Consumidores y Usuarios, Centre d'Ecologia i Projectes Alternatius, CCOO, Deutche Umwelthlife, Ecologistes en Acció, Ecologistes de Catalunya, Prevenció de Residus i Consum, Greenpeace, Gremi de Recuperació de Catalunya, Redes de Economía Alternativa y Solidaria, Retorna, Surfrider, Unión de Consumidores de España, UGT, Unión de Asociaciones Familiares, Unión Sindical Obrera y Verdegaia.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00