Sociedad

Dietes radicals no

Tot i els excessos que fem a l'hora de menjar per Nadal, no és recomanable fer dietes estrictes per perdre pes

Foto de archivo

El Nadal és sinònim de menjar. Es fan molts àpats i molt abundants. SER Catalunya ha parlat amb professionals de la Clínica Opción Mèdica per conèixer les seves recomanacions per perdre els quilos que haguem guanyat durant aquestes dates tan assenyalades.

Queda totalment descartat seguir dietes estrictes. El més recomanable és demanar ajuda als professionals per seguir els tractaments adequats.

Tot és més fàcil seguint aquests consells

Els professionals de la Clínica Opción Mèdica recomanen, com a suport principal, no saltar-se cap dels cinc àpats diaris. Així evitarem una excessiva sensació de fam.

S'ha d'evitar el dejuni en favor de menjars més lleugers. No alimentar-nos bé durant el dia provocarà que mengem més als dinars i sopars de Nadal. Adoptar mesures restrictives no és saludable, ja que generalment no les podrem complir. El que sí recomanem és ser prudents i reservar segons quins aliments exclusivament per als dies assenyalats. Els aliments més calòrics han de ser consumits en quantitats moderades i no repetir.

Des de la Clínica Opción Mèdica també recomanen exercitar-se de forma moderada durant el període nadalenc, ja sigui caminant cada dia una estona o fer passejades aprofitant els aparadors i les decoracions del carrer.

Els objectius principals a aconseguir en aquestes festes es poden resumir en:

-Menjar una mica de tot: hem de pactar amb nosaltres mateixos, arribar a un equilibri precís.

-Moderació: trobar el "gris", evitar el "tot o res".

-Autocontrol: No per ser festes abandonarem les nostres disciplines i sobretot mai abaixarem la guàrdia, permetre'ns certs extres no significarà recaure si es menja amb control.

-Seguir petites estratègies quotidianes de despesa calòrica. Moltes d'elles amb prou feines exigeixen esforç i repercuteixen en la nostra figura: caminar més, jugar amb els nens, passejar...

Segons els professionals, cal menjar amb disciplina sense saltar-se cap àpat i molt menys els típics dies de celebració. No prohibir-se res, però menjar amb moderació i mai adoptar conductes compensatòries de dejunis. Controlar els dolços i l'alcohol i fer menús equilibrats, exercici moderat i optar per un manteniment de pes.

"És bàsic centrar els dinars familiars durant els dies assenyalats i la resta de dies recuperar i no perdre les rutines"

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00