Sociedad
INFRAESTRUCTURES

La Generalitat replanteja el Tramcamp i proposa un tramvia interurbà a la costa

O almenys això és el que assegura l'alcalde de Salou, Pere Granados, que assegura que manté converses amb ADIF i amb el govern català per aprofitar l'actual traçat del tren per aquest tramvia.

Mapa del projecte inicial del Tramcamp / Generalitat de Catalunya

Salou

La Generalitat va descartar el Tramcamp el 2011 pel seu elevat cost, més de 800 milions d'euros. Cèsar Puig, aleshores delegat a Tarragona del Departament de Territori i Sostenibilitat, assegurava que es posposava sine die l’execució d’aquest projecte ‘perquè no era una urgència i hi havia d’altres prioritats’ pel govern català.

Més tard, el 2012, Ricard Font, el Secretari General d’Infraestructures de la Generalitat assegurava que s’estava replantejant i redimensionant el projecte, és a dir, que continuava sent un projecte a la cartera del govern.

Ara, segons Pere Granados, el tornen a posar sobre la taula en un format menys costós. ‘En el marc de les converses amb ADIF i el govern català pel desmantellament de la via, ens hem interessat per aquest projecte que donaria una solució a la demanda social de Salou’. I és que el projecte, que aprofitaria l’actual traçat, comptaria amb diverses parades al centre urbà del municipi.

Tot plegat explica perquè Salou ha renunciat a una de les dues estacions ferroviàries previstes al municipi. ‘No té sentit que en tinguem dues si podem aconseguir un tramvia que resolgui les necessitats de mobilitat dels salouencs’, diu Granados.

Nou projecte, nou nom

L’actual projecte canvia de nomenclatura i ja no serà el tramvia del Camp de Tarragona, el Tramcamp, sinó el TrenTram.

Granados assegura que la idea és ‘un tren interurbà que pugui agafar els 100 km/h per via interurbana i que un cop al centre dels municipis es converteixi en un tramvia’. Segons Granados, la idea seria unir els municipis de l’Hospitalet de l’Infant i Tarragona amb aquest tramvia.

Què diu la Generalitat?

Tot plegat ho ha anunciat l’alcalde de Salou abans que des del govern català s’hagi fet cap tipus de menció al respecte. Per tan, cal que la Generalitat expliqui concretament com i de quina manera s'executarà aquest projecte: quin serà el seu pressupost, quins municipis s’hi veuran beneficiats i quins quedaran fora del traçat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00