Sábado, 08 de Mayo de 2021

Otras localidades

2015 deixa 60.280 aturats menys

Són uns 60.000 menys que fa un any. Això suposa una reducció del 10%. El govern català ho celebra però els sindicats alerten de la situación dels aturats de llarga durad,a que no tenen cap prestació o viuen amb poc més de 400 euros al mes.

2015 deixa 60.280 aturats menys

ACN

Aquest desembre, el descens de l’atur registrat es situa en gairebé 6.000 persones menys a Catalunya, gràcies a la contractació temporal al sector dels serveis, per la campanya de Nadal, però també a la industria, on el descens es situa per sobre el mig punt. El Secretari d'Ocupació, Joan Aregio, reconeix que molts dels contractes encara són temporals, però assegura que els fixes van creixent i destaca que les xifres de descens de l'atur són cada vegada més grans. “Sumem 30 mesos de descensos continuats i de mica en mica es van consolidant aquesta tendència”

Aquest 2015 hi ha 106.000 catalans més inscrits a la seguretat social, superant el llindar dels 3 milions d'afiliats.

La renda mínima de ciutadania no pot esperar més

Tant CCOO com UGT asseguren que els 60 mil aturats menys registrats a les oficines del SOC no poden amagar altres xifres molt preocupants. Per exemple, els 250 mil llocs de treball que s'han perdut des que van començar la crisi.

O les gairebé 400.000 mil persones aturades que estan en situació de pobresa, perquè ja han exhaurit les seves prestacions o per que cobren un màxim de 426 euros al mes. Camil Ros diu que aquesta emergència, no pot esperar que hi hagi nous governs ni a Catalunya ni a Espanya

Els sindicats insten als partits polítics a buscar les escletxes jurídiques que calguin per abordar de manera immediata la creació d'una renda mínima de ciutadania.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?