Sociedad

Nou president del TSJC

Jesús María Barrientos, l’elegit pel Consell General del Poder Judicial, representa al sector centrista i haurà de fer front als procediments pel 9-N

Jesús María Barrientos, nou president del TSJC / TSJC ACN

Barcelona

La cúpula judicial ha escollit com a nou president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Jesús Maria Barrientos, magistrat de l'Audiència de Barcelona. Representa el sector de centrista, tot i que també era el candidat preferit dels conservadors. Haurà de fer front a la resposta judicial al procés independentista.

Barrientos ha obtingut el suport de 12 dels membres de la cúpula judicial de Madrid, en una decisió que ha estat ajustada perquè el fins ara president, Miguel Ángel Gimeno n'ha obtingut 9. Sobre la taula del TSJ li esperen la investigació per la consulta del 9N, que es troba a la recta final, i haurà d'enfrontar-se amb la resposta judicial al procés sobiranista.

Durant la seva exposició quan encara era candidat, va assegurar que faria complir la llei, va definir el moment polític de delicat i va mostrar-se partidari que els jutges de l'alt tribunal català no fossin designats per cap institució, recordant que la investigació del 9N la porta un magistrat triat pel Parlament.

Barrientos va ingressar a la carrera judicial el 1985. Ha passat per Lleó, Cantàbria i Barcelona i des del 2002 presidia la secció vuitena d'aquesta audiència. Prendrà el relleu a Gimeno quan es publiqui el nomenament al Butlletí de l'Estat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00