Miércoles, 12 de Mayo de 2021

Otras localidades

El Govern Central vol que s'adverteixi a Forcadell

El Govern demana al Tribunal Constitucional que avisi a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, que podria cometre un delicte i ser sancionada si desenvolupa la comissió d'estudi del procés constituent

La presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell

La presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell / Sílvia Jardí (ACN)

És un dels punts del recurs davant que han presentat els advocats de l'Estat davant del Tribunal, en què asseguren que la comissió és un acte frontal de desacatament i recorden que el fet que la comissió sigui només d'estudi i no tingui caràcter legislatiu és només una excusa per intentar amagar que en realitat persegueix objectius inconstitucionals.

Pel executiu en funcions, la comissió és el primer pas per desenvolupar la resolució independentista del 9 de novembre suspesa pel Constitucional i el seu veritable objectiu és crear les bases jurídiques per a la ruptura i per redactar la futura constitució catalana. Per això demana als magistrats que l'anul·len i que adverteixin a la presidenta del Parlament Carme Forcadell i als membres de la comissió que tenen el deure d'impedir que s'incompleixi sentència de l'alt tribunal, que podrien cometre un delicte de desobediència si recolzen els treballs d'aquesta comissió i que podrien ser sancionats per això.

Aquesta és la primera vegada que el Govern li demana a l'alt tribunal que utilitzi les noves atribucions sancionadores que li va proporcionar la recent reforma.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?