Última hora

Irán denuncia explosiones en su territorio y activa las defensas aéreas

Sociedad

Intervenen a Lleida diversos ullals i potes d'elefant africà

Els seus propietaris no tenien el permís per poder-los comercialitzar

Imatge de les quatre potes d'elefant africà recuperades pel Seprona. / Guàrdia Civil

Lleida

El Servei de Protecció de la Natura (Seprona) de la Guàrdia Civil ha intervingut les darrers setmanes a Ponent  dos ullals i quatre potes d'elefant africà.

El cos va tenir coneixement de la venda de dos ullals d'elefant, que s'anunciaven a través d'internet a un preu de 20.000 euros. Agents del Seprona van acudir el 29 de gener al lloc a la ciutat de Lleida  on trobaven exposades les peces per tal de comprovar la legalitat de la tinença de les mateixes. Els agents van constatar que el propietari disposava de la documentació que emparava la seva tinença però no d'un certificat que n'autoritzés la seva comercialització.

Dies abans, el 15 de gener, el Seprona havia intervingut quatre potes d'elefant africà, que també s'anunciaven per internet, a un poble del Baix Segrià.  El propietari, a l'igual que el primer, tampoc disposava d'autorització per poder-les vendre.

L'elefant africà (Loxodonta africana) està inclòs el Reglament del Consell d'Europa (CE), relatiu a la protecció d'espècies de flora i fauna salvatges mitjançant el control del seu comerç, procedent de determinats països i per a diferents finalitats, com a trofeu de caça. Per tal de poder comercialitzar peces d'aquest animal es requereix d'un Certificat CITIS que ho autoritzi, segons expliquen des del Seprona.

En tots dos casos que segons la Guàrdia Civil no guarden relació, el Seprona va traslladar les actuacions a l'administrador de la duana de la Farga de Moles (Urgell) davant una suposada infracció a la Llei de contraban, per la comercialització no autoritzada d'espècies incloses en el Reglament del CE relatiu a la protecció d'espècies de la fauna i flora salvatges. Les peces intervingudes van ser lliurades a l'administrador del recinte duaner.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00