Sociedad

Els responsables del Museu de la Retirada reiteren que només són col·leccionistes

Els responsables del Museu de la Retirada de Camprodon diuen davant del jutge que l'arsenal d'armes que tenien era només de col·lecció i no sabien ni si funcionaven. A casa seva la policia hi va trobar 200 armes i 300 quilos d'explosius i se'ls investiga per tinença il·lícita d'armes i explosius.

Girona

El jutjat de Ripoll els ha deixat en llibertat però seguirà investigant el cas. Els dos homes han declarat que van acumular aquest arsenal d'armes i explosius per afany de col·leccionsime I sense saber que això era un delicte.

No només això, els responsables del Museu de la Retirada de Camprodon també han explicat que mai van comercialitzar aquestes armes, asseguren que ni sabien si funcionaven perquè mai les havien provat i diuen que els explosius no podien explotar de cap manera perquè estaven desactivats.

Carles Monguilod, advocat

00:31

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000111624/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

La Guàrdia Civil va detenir els dos homes a finals de novembre per guardar a casa d'un d'ells el dipòsit d'armes més gran trobat mai a les comarques de Girona.

En total, hi havia 217 armes, 12.000 cartutxos i bales i 300 quilos d'explosius. La policia va explicar en el moment de la detenció que tot podia haver explotat en qualsevol moment.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00