Martes, 18 de Mayo de 2021

Otras localidades

BARÓMETRO DEL CIS BARÓMETRO DEL CIS El PP recorta a 4,5 puntos la distancia con el PSOE tras la victoria de Ayuso en Madrid
SOCIETAT

Un grup de joves compra un poble fantasma a l'Alt Camp per 280.000 euros

Han comprat Esblada, un poble abandonat fa més de 50 anys a la comarca de l'Alt Camp. La venta es farà efectiva en les properes setmanes tot i que l'acord ja està tancat.

El poble d'Esblada, a l'Alt Camp

El poble d'Esblada, a l'Alt Camp / Cedida (Cooperativa Esbladenca)

Cooperativa Esbladenca, així és com s'anomena el grup de joves format per onze adults i els seus sis fills. El col·lectiu és el comprador d'Esblada, un poble fantasma situat al terme municipal de Querol, a peu de la C-37 entre Igualada i Valls. La finca té 82 hectàrees de cultiu i bosc així com 14 cases, algunes d'elles bastant grans. L'estat de les cases però, és de ruïna total, amb algunes parets encara dretes però difícilment aprofitables. De moment, els compradors, que faran la venta efectiva abans del mes de març - falten encara qüestions notarials per resoldre- no aniran a viure allà fins d'aquí dos estius. De moment adaptaran un espai comú aquest estiu i d'aquí dos anys començaran a construir les tres primeres cases.

Model sostenible i ecològic

La cooperativa d'habitatge està organitzada en model de cessió d'ús, és a dir, la cooperativa serà la propietària del poble però cada soci podrà gestionar el seu espai concret durant un temps determinat. El model està basat en l'autosuficiència energètica i el model ecològic.

Pobles en venta

Actualment a Catalunya hi ha més d'una desena de pobles en venta - hi ha alguns propietaris que prefereixen no dir el nom de l'indret per tal d'evitar que els puguin entrar a robar o bé destruir el poble- . Segons la gerent de la Immobiliària "Aldeas Abandonadas", Elvira Fafian, cada vegada hi ha més gent interessada en comprar un poble. Cal tenir en compte que els preus d'alguns d'aquests són més assequibles que un pis al centre de Barcelona o una casa a la demarcació de Tarragona.

Però, d'on surten aquests pobles "fantasma"? Segons Fafian hi ha molta gent que els ha rebut d'una herència i ara mateix necessiten liquiditat o bé perquè no els és sostenible mantenir-los. D'altra banda també hi ha empresaris que fa alguns anys van comprar els pobles per fer-hi allà el seu negoci o bé instal·lar-s'hi i arran de la crisi han decidit vendre'ls.

Des de la Immobiliària Aldeas Abandonadas també es posen en contacte amb els alcaldes dels municipis als quals pertanyen aquests pobles fantasma per tal de saber quines són les condicions en les que es troba aquell indret.

 

 

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?