Sociedad

Les terrasses de la Diagonal tindran com a màxim 6 taules

L'ordenança aprovada per l'Ajuntament prohibeix elements fixes com jardineres o mampares per garantir que els bars no ocuparan més d'un 2% de les voreres

ACN

Barcelona

Els bars i restaurants de l'avinguda Diagonal, entre la plaça Francesc Macià i el Passeig de Gràcia, podran estrenar terrasses aquesta primavera. L'Ajuntament ha aprovat una ordenança que determina que cada bar o restaurant podrà treure com a màxim 6 taules al carrer i no podrà posar cap element fix a la vorera. És a dir, que estan prohibides les jardineres o mampares. Sí que es permetran, per exemple, para-sols.

Tot el tram tindrà com a màxim 173 mòduls i cada mòdul inclourà una taula i quatre cadires. Hauran d'estar en filera i així no ocuparan més del 2% de les voreres. La tinent d'alcalde d'Urbanisme, Janet Sanz, explica que d'aquesta manera, la major part de l'espai es destina als vianants. Diu Sanz "que es fa compatible amb la preservació de l'espai públic que per nosaltres és una prioritat" en una avinguda que es va dissenyar perquè la gent pogués "passejar amb tranquil·litat, fer activitats".

Fins ara, aquest tram de la Diagonal no tenia terrasses perquè l'amplada de les voreres ho impedia, però la darrera remodelació ha ampliat fins als 7 metres aquest espai.

El gremi de restauradors de Barcelona creu que aquesta normativa ha de ser un punt de partida, no la solució final per a aquesta avinguda. Ho ha dit el director d'aquesta associació, Roger Pallarols.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00