Sociedad
SALOUFEST

Els empresaris de l’oci nocturn de Salou defensen el polèmic esdeveniment

La FECASARM i l’Associació d’Empresaris de la Zona Turística de Salou han editat un còmic que busca combatre l’incivisme a les zones d’oci nocturn. La campanya és d’abast mundial.

Joaquim Boadas, de la FECASARM. / Marc Càmara

Salou

Els empresaris de l'oci nocturn defensen el Saloufest. Asseguren que l'impacte econòmic de l'esdeveniment, de prop de 5 milions d'euros, és un revitalitzador per un sector que durant l'hivern no apuja la persiana i consideren que no s'està sent just amb els estudiants britànics.

Elaine McParland, presidenta de l’Associació Empresarial de la Zona Turística de Salou, que engloba una seixantena d’establiments vinculats a l’oci al municipi, assegura que ‘els joves venen a practicar esport, i en canvi només veiem com a la nit surten de festa’. Precisament un dels incidents més remarcables de l’any passat va tenir lloc a l’estadi municipal del Reus Deportiu de futbol, on un dels joves es va despullar. El club i l’Ajuntament de Reus han vetat l’entrada, enguany, als estudiants britànics.

Crítiques a ajuntaments i Generalitat

Segons els empresaris turístics i de l'oci nocturn de Salou ‘és un error generalitzar les pràctiques’, alguns cops incíviques d'aquests estudiants perquè, asseguren, es ‘tracta de fets puntuals’. Joaquim Boadas el màxim responsable de la FECASARM, l'associació d'empresaris d'oci nocturn de Catalunya, considera que ‘no s’hauria de donar l’esquena al Saloufest’, perquè dóna molts diners al municipi.

Boadas reitera que els empresaris de Salou veuen amb molts bons ulls aquest tipus d’esdeveniment i assegura que ‘el que cal és prevenir els incidents’. Per això mateix, la FECASARM en col·laboració amb d'altres associacions internacionals han editat un còmic per conscienciar els visitants a Salou que cal mantenir una bona conducta, fugir del consum massiu d'alcohol o de pràctiques perilloses com el Balconing.

Aquest cap de setmana arriba la primera onada de joves anglesos que enguany participaran al Saloufest. En total se n'esperen 6.500 en les properes setmanes.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00