Sociedad

El jutge reclama una fiança de 177.000 euros a Unió

El partit, que ha anunciat un preconcurs de creditors, assegura "que ha cobert" la fiança. La fiscalia l'acusa de lucrar-se de la Fundació Catalunya Territori, que li hauria venut locals a preu de saldo i hauria assumit el pagament d'algunes factures del partit

Seu d'Unió DemocràticaGmaps Street View

Barcelona

Segons fonts judicials properes al cas, l'Audiència de Barcelona està a punt de fixar data pel judici.

El partit assegura que, "tot i no estar d'acord" amb l'acusació, la fiança "s'ha cobert".

El secretari general, Ramon Espadaler, ha explicat que han atés "les mesures cautelars", però ha insistit que encara no "hi ha sentència" i que el partit "no té res a veure amb la Fundació".

En l'escrit de defensa, al que ha tingut accés SER Catalunya, l'advocat d'Unió, Joan Segarra, del despatx Molins i Silva, assegura que les factures que va pagar la Fundació Catalunya Territori el 2005 "no tenien a veure en absolut amb serveis" que aquests proveïdors, productores que organitzaven congressos i jornades, "haguessin fet per Unió".

Sobre els locals, el partit de Ramon Espadaler explica en l'escrit que es tracta d'espais que Unió "ja tenia llogats" a la Fundació, des de 2002. Nega que els responsables de la Fundació li perdonessin el lloguer, com assegura la fiscalia.

Explica que a partir de 2005 el partit va "negociar" amb l'entitat la compra d'aquests locals, que el preu del lloguer "va quedar inclòs" en l'operació i que el 2013 van acabar abonant-li a la Fundació més de 35.000 euros per "liquidar el deute".

La fiscalia insisteix que el partit va enriquir-se gràcies a la Fundació, que li va vendre 5 locals a preu de saldo el 2009 i va pagar de la seva butxaca factures d'empreses que treballaven per Unió. Vol que el partit retorni els diners i demana fins a 17 anys de presó pels exresponsables de la Fundació.

La fiança de 177.000 euros és només un dels deutes més que ha hagut d'assumir en els últims mesos la formació, que en les últimes hores ha anunciat un preconcurs de creditors.

Unió ha confirmat un deute de 19 milions d'euros, que ha anat creixent els últims mesos, segons confirma Espadaler "arran de la pèrdua de representació a les diferents cambres" i per les despeses de les últimes campanyes.

El secretari general de la formació assegura que es tracta de diners que deuen exclusivament "als bancs", que no els ha impedit continuar pagant "les nòmines" dels treballadors i "la seguretat social".

Espadaler admet que la situació del partit "és complexa", però continua convençut que "el projecte polític d'Unió té absoluta viabilitat",  tant políticament com "desde la prespectiva economica i financera".

Els democristians tenen 3 mesos i un adicional de pròrroga per intentar evitar el concurs. La formació intentarà sortir-se'n venent-se patrimoni. De moment ja s'han desprès de diverses seus fora de Barcelona i no descarten vendre'n més. 

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00