Domingo, 28 de Febrero de 2021

Otras localidades

HORA CAMP DE TARRAGONA

Veies Bola de Drac?

Bola de Drac, Magnum PI, els Joves, L'Escurçó Negre o en Ricky i en Bernal són alguns dels referents mediàtics de la Catalunya dels anys 80 i mitjans dels 90 que Josep M Bunyol ressenya al llibre "Jo també veia Bola de Drac".

 

"La idea era fer el que s'ha fet amb d'altres llibres però amb els referents propis a Catalunya". Josep Ma Bunyol, autor del llibre “Jo també veia Bola de Drac”. I afegeix: “Més que d’una generació m’agrada parlar d’unes quantes perquè gent que està entre els 30 i els 40 anys” però el factor reposició fa que noves generacions hagin pogut conèixer per exemple l’Arare. També hi contribueix el fet que no només es parla de sèries infantils sinó també el gol de Koeman a Wembley o els llibres de “Tria la teva aventura”.

Perquè?

El projecte neix quan “Ara llibres” transmet la idea a Toni de la Torre ,”qui més en sap de sèries de Catalunya i primer em proposa de fer-ho a quatre mans”, relata Bunyol però en Toni se n’acaba despenjant perquè anava molt atrafegat. Es tracta d’un “exercici de nostàlgia” perquè té molta tirada i en la línia de “Yo fui a EGB” però amb els referents propis d’aquí, de Catalunya i que no els pots compartir amb algú de “Gualadajara” per exemple.

L’estructura

El llibre es construeix 7 blocs temàtics per les 7 boles de Drac. I d’aquí que hem escoltat altre cop la sintonia de la sèrie cantada per Jordi Vila, doblador de “Musculman”, home “capaç d’introduir moltes síl·labes” en una frase cantada. Per Bunyol, “Bola de Drac” és la frontissa generacional del llibre perquè s’estrena a l’any 1990, molts estaven en plena adolescència i els qui en tenen ara 30 llavors eren infants i també és el moment en que el llibre acaba el seu recorregut.

Les sèries millor abans que ara?.

En un apèndix del llibre Bunyol explica que ha volgut fer un exercici de mirada no nostàlgica. “hi ha coses queques que no aguanten el pas del temps” però que la nostàlgia la manté intacte però també n’hi ha d’altres que s’han aguantat molt bé. L’autor posa per cas “Hotel Fawlty”, “L’Escurço Negre” o “els Joves”. En canvi “Kiu i els seus amics” projecte de Bigas Luna, no supera la prova del cotó.

Bunyol vol arrodonir aquest exercici tot anant a buscar les crítiques que es van fer al seu dia de sèries com els Joves, “Arale” , “Bola de Drac” o del musical “Mar i Cel”. Si ho voleu saber, toca llegir “Jo també Veia Bola de Drac”.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?