Sociedad
SETMANA SANTA

La Processó de l’Amargura de Reus recupera el recorregut tradicional

La Processó del dimarts sant a Reus, organitzada per dues confraries de la ciutat i que s’entrecreuen a la Plaça del Prim, recupera el recorregut tradicional.

Els Armats de la Sant de Reus, durant el creuament de les dues confraries el dimarts sant. / Cedida

Reus

És una de les processons que més públic aglutinen, perquè és la única ocasió, al llarg de la Setmana Santa de Reus, de sentir els sons dels tambors de Calanda. Parlem de la Processó de l’Amargura de dimarts sant.

La Processó de l'Amargura de la Setmana Santa de Reus

12:18

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/038RD010000000031654/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Dues confraries surten des de dos punts diferents, l’Església de Sant Joan i la de la Puríssima Sang, es troben a la Plaça del Prim i encarrilen conjuntament cap a l’Església de Sant Francesc.

En aquest punt, les dues confraries, amb els armats de la Puríssima Sang al capdavant, oferien un espectacular creuament amb el pas de la cadena com element principal. Enguany, tot plegat s’elimina de la processó per fer-la més àgil i facilitar la presència de públic. En els darrers anys, el creuament es feia al llarg de tot el xamfrà de la Plaça del Prim; de nou, ara, es retorna a la cantonada del BBVA, però sense cadena dels armats.

Avui hem parlat amb dos dels responsables d’una de les confraries organitzadores, la de Sant Tomàs d’Aquino, sobre aquesta processó.

Com cada dimarts sant, la Solemnes Processó de l’Amargura començarà a les 20.15. Organitzada per les Confraries de Sant Tomàs d’Aquino i per la de la Verge de l’Amargura, comptarà amb la participació dels timbalers de Calanda a través de la Cofraría Nuestro Padre Jesús Nazareno.

El recorregut de la processó serà l’habitual, tret del canvi que ja hem esmentat. Els ‘estudiants’ arrenquen des de la Sang i a través de les ravals del Pallol i de Santa Ana arribaran fins la Plaça del Prim. De la seva banda, la Confraria de l’Amargura sortirà de Sant Joan i a través dels carrers Prat de la Riba i Llovera arribaran a la Plaça del Prim. A partir d’aquí, ambdues confraries es dirigiran a l’Església de Sant Francesc a través de les ravals de Jesús i Martí Folguera.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00