Miércoles, 24 de Febrero de 2021

Otras localidades

1.147 habitatges buits a Girona ciutat

El nombre d'habitatges buits va baixar un 7’4% a la ciutat de Girona el 2015 però continuen sent el doble dels que hi havia fa 6 anys. Des de l'1 de març, la Generalitat cobra un impost als bancs i grans propietaris que tenen pisos tancats des de fa dos anys.

Segons la Unitat Municipal d'Anàlisi Territorial (UMAT) de l'Ajuntament de Girona, el 2015 es van registrar 1.147 habitatges buits a la ciutat de Girona; pisos on no hi ha cap persona empadronada ni hi ha despesa d'aigua corrent.

Són 92 menys que un any enrera i 290 menys que el 2012, quan es va tocar sostre amb un 3% dels edificis de la ciutat buits.

Per sectors, l'Eixample Nord i també el Sud és on es concentra el major nombre d'aquests habitatges buits seguit del Barri Vell, el Mercadal, la zona del carrer del Carme i Montilivi.

Des de l'1 de març hi ha en vigor una norma que permet que la Generalitat multi els bancs o grans propietaris que tinguin pisos buits des de fa més de dos anys. Només en queden exempts aquells que són en llocs amb poca demanda, els que estan en obres o els que són de protecció oficial.

Ara mateix, es calcula que hi ha 717 habitatges nous en construcció i que a la ciutat de Girona hi ha 10.100 edificis, la xifra més alta des que es tenen dades.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?