Sociedad
REUS

El solemne instant de les Tres Gràcies

El so de les llances, el toc de corneta i el Vexila Regis han donat pas a un dels instants més emotius de la Setmana Santa de la ciutat. Centenars de reusencs s’hi han congregat.

Moment de les Tres Gràcies / Eva Hidalgo

Reus

Un any més ha lluït el sol a Reus, i centenars de persones s’han congregat a la Plaça de la Puríssima Sang per veure un dels instants més emotius de la Setmana Santa de la ciutat: les Tres Gràcies.

Es tracta d’un dels moments més solemnes i sentits, on el repic de les llances dels Armats de la Sang, el toc de corneta i el Vexila Regis, han emmudit la plaça. L’instant comença amb l’aparició del Sant Crist de la Sang a l’accés a la Plaça.

Després de recórrer tot el camí fins la porta, on es truca per donar pas al Crist, la figura es gira i és aleshores quan, segons la tradició, es demanen les Tres Gràcies. Més enllà de la fe cristiana, molts ciutadans s’hi apropen per tradició i sentiment.

La història de les Tres Gràcies

Segons explica el col·lectiu Carrutxa al web FestesReus, tot i que les Tres Gràcies tenen un valor sentimental i identitari inqüestionable a la ciutat, el cert és que ‘és un acte relativament recent en la seva forma actual’. La tradició de demanar les Tres Gràcies és antic, però el fet que el Crist es giri a la Plaça data del 1907. El gest es va fer per ‘demanar millor les Tres Gràcies’, segons Carrutxa.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00