Jueves, 04 de Junio de 2020

Otras localidades

Casa d’acollida per a sense llar a l’àmbit rural

Granyena de Segarra té un dels pocs projectes d’aquestes característiques que hi ha a Catalunya. Funciona des de fa més de 2 anys i ha ajudat a unes 20 persones

Imatge de l'antiga rectoria de Granyena de Segarra que el Bisbat ha cedit a l'associació per destinar-la a casa d'acollida per a persones sense sostre.

Imatge de l'antiga rectoria de Granyena de Segarra que el Bisbat ha cedit a l'associació per destinar-la a casa d'acollida per a persones sense sostre. / ASSOCIACIÓ EMAÚS

És l’antiga rectoria de Santa Maria del Camí que el Bisbat de Solsona ha cedit a l'Associació Emaús a Granyena de la Segarra, a la comarca de la Segarra. Té 5 places per acollir persones sense llar o sense recursos, que conviuen amb una família; dos professionals i els seus dos fills.

Segons explica Conchi Plaza, impulsora i participant al projecte, es treballa tant la convivència com l'ocupació d'aquestes persones, amb tasques de conreu, de granja i de manteniment o reparació de l'habitatge. La casa d'acollida està en funcionament des del setembre de 2013, i ja hi han passat una vintena persones.

Solen estar temporades llargues, fins que la persona és capaç de donar el salt i fer una vida independent i autònoma. Rafa Salas, de 53 anys, fa més d’un any que hi viu, després de quedar-se sense casa: “t’adaptes millor, és més tranquil i l’ambient de camp ajuda bastant”.

CONCHI PLAZA i RAFA SALAS expliquen una de les poques cases que hi ha al món rural per sense sostre RÀDIO LLEIDA

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?