Sociedad
REUS

Els treballadors de l’Hospital protesten al ple l’impagament dels objectius del 2015

Uns cinquanta treballadors de l’Hospital Sant Joan es manifesten al plenari per reclamar els diners dels objectius que se’ls havien promès i que no cobraran per la situació financera.

22 d’Abril: la data per la primera reunió entre Comitè d’Empresa i Direcció de l’Hospital.

Mostres de suport als treballadors però cap mesura concreta per solucionar el problema.

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i la Presidenta de l'Hospital, Noemí Llauradó, conversant amb Alícia Matín, representant dels treballadors. / Marc Càmara

Reus

Els treballadors de l’Hospital Sant Joan de Reus han fet acte de presència al plenari d’aquest divendres a la Plaça del Mercadal. Des de primera hora del matí que s’han anat concentrant a les portes del consistori i just abans de l’inici de la sessió plenària han volgut pujar a presenciar com els polítics debatien la seva situació. No en va, la seva és una problemàtica que ha anat sorgint en diversos moments del plenari.

Abans d’iniciar-se el ple, la Presidenta del Comitè d’Empresa, Alícia Martín, ha creuat unes paraules amb l’alcalde Carles Pellicer i amb la Presidenta de l’Hospital, la republicana Noemí Llauradó. Martín ha assegurat als micròfons de la Cadena SER que ‘som moneda de canvi’ i que ‘pensaven que no ens mobilitzaríem si ens treien els objectius, però s’equivocaven’.

A l’arrancada del plenari, l’alcalde ha llegit una nota de suport pel col·lectiu de treballadors de l’Hospital, però sense concretar com i de quina manera, des de l’Ajuntament, els solucionaran el problema.

Moció de la CUP

Els independentistes han presentat una moció que no s’ha debatut fins al final, pràcticament, del plenari, en el que demanaven la reprovació de la tasca de Boi Ruíz al capdavant de la conselleria de salut els darrers anys. A més, reclamaven que s’exigissin les responsabilitats econòmiques, jurídiques i polítiques a aquells ‘que han conduït la sanitat catalana i l’Hospital Sant Joan de Reus on ara som’ deia David Vidal, l’encarregat de defensar la moció.

Un text que ha tirat endavant amb l’únic vot en contra de Convergència i Unió. La resta de partits hi ha votat a favor – excepte ARA Reus i ERC que s’han abstingut – possibilitant així que l’Ajuntament de Reus tiri endavant els mecanismes que creguin oportuns per demanar les responsabilitats a qui pertoqui.

Veurem també com i de quina manera s’acaba duent a terme aquest procés que és tan complicat com escabrós políticament parlant.

Reunió prevista

El Comitè d’Empresa i la direcció de l’Hospital Sant Joan es trobaran divendres vinent, el 22 d’Abril, per començar a veure com i de quina manera s’aplica el pla de reequilibri anunciat pel govern per tal de donar un gir de 180º a la situació financera de l’Hospital.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00