Sociedad
CULTURA

Joan Cavallé: “escriure ajuda a reflexionar i resoldre dubtes interns”

L’escriptor explica que sempre havia tingut latent la història de “Els arbres no es podien moure”, el seu darrer llibre

Entrevista a Joan Cavallé

Entrevista a Joan Cavallé

19:22

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/039RD010000000090459/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Un “mecanisme intern incontrolable” és el que porta a l’escriptor alcoverenc Joan Cavallé a agafar la ploma i fer brollar les històries. Explica que sempre ha escrit perquè n’ha tingut la necessitat, i que l’ofici “ajuda a reflexionar”: “quan es plantegen uns conflictes als personatges s’aprèn molt, ja que d’una manera o altre els han de resoldre i això ajuda a esvair els propis dubtes”.

El jo interior té un paper fonamental en les manifestacions artístiques. Queda palès a la seva darrera obra, “Els arbres no es podien moure”: “és quelcom que portava a dins des de feia temps, sempre havia estat latent i quan vaig trobar la manera ho vaig escriure”. El prisma de nostàlgia amb el qual sempre mirem la infantesa queda trencat a la història, ja que tal i com explica Cavallé “el món ideal acaba desembocant en tragèdia”.

Joan Cavallé als estudis de la SER.

Joan Cavallé als estudis de la SER. / Eva Hidalgo

Hi ha un abisme entre l’escriptura teatral i la narrativa: la percepció final. El text després passa per un procés de dramatúrgia i té una interpretació posterior que canvia molt respecte la lectura només en paper: “quan s’escriu teatre cal tenir una imatge visual permanentment, ja que el text pot no funcionar escènicament”.

Cavallé també ha parlat als micròfons de la SER de la Gent del Llamp: “no ha existit cap altre col·lectiu literari que hagi fet una tasca semblant durant dècades”.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00