Sociedad
CAS ESTELA CALDUCH

L'home condemnat per matar una caixera a Cambrils haurà d'ingressar a presó

El Tribunal Suprem ha desestimat el recurs que havia presentat i li dona la raó a l'Audiència de Tarragona que el va condemnar a 21 anys i mig de presó.

Imatge de les càmeres de seguretat de la sucursal bancària del banc Santande / Cedida

Tarragona

L’home condemnat per l’atracament mortal en una sucursal bancària de Cambrils l’any 2010, Manuel Amancio Álvarez, conegut com El Bravo haurà d’ingressar a presó. Després d'un judici amb jurat popular, l’Audiència de Tarragona el va condemnar el juliol del 2015 a 21 anys i mig de presó. Se l'acusa d'un delicte d'assassinat per la mort d'Estela Calduch, robatori amb intimidació i tinença il·lícita d'armes. Tot i això, el tribunal va acordar deixar-lo en llibertat provisional a l’espera que el Tribunal Suprem (TS) resolgués els recursos de cassació presentats per la defensa i pel ministeri fiscal. Finalment, el Tribunal Suprem va desestimar els recursos i va ratificar la condemna imposada per l'Audiència Provincial tarragonina.

L'acusat, que durant el judici ho va negar tot, segons la policia, és un dels membres d'una banda especialitzada en atracaments a bans des de l'any 2005. De fet, asseguren que ell hauria participat en més d'una vintena d'atracaments arreu del país. Finalment el van poder detenir però l'any 2013 després que no es prorrogués la presó provisional més de dos anys va sortir en llibertat.

Un altre detingut, pendent de judici

D'altra banda, el 21 de juliol de l’any passat va ser detingut en una operació conjunta entre l'Ertzaintza, Mossos d'Esquadra, Guàrdia Civil i policia espanyola, l'altre home que, presumptament, acompanyaa Bravo en l'atracament a Cambrils.

El titular del jutjat d'instrucció número 3 de Reus va ordenar presó provisional, comunicada i sense fiança per a l'individu, de 38 anys, imputat pels delictes d'assassinat i robatori amb intimidació i ús d'arma de foc en grau de temptativa.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00