Sociedad
SUCCESSOS

Investiguen quatre Mossos per suposades tortures a un confident

Un jutjat del Vendrell investiga quatre agents dels Mossos d'Esquadra de Tarragona imputats per delictes de tortura i contra la integritat moral.

Des del cos policial no es parla de tortures sinó de vexacions i demanen que es respecti la presumpció d'innocència fins que no s'esclareixi del tot el cas.

Comissaria dels Mossos d'Esquadra a Tarragona. / Roger Segura ACN

Tarragona

Segons publica el Periódico i explica el denunciant, un confident de la policia catalana, tot va passar el juliol del 2010 quan quatre agents dels Mossos de la comissaria de Tarragona el van torturar perquè els facilités informació sobre un robatori que s'havia produït un mes abans a casa d'una parella d'agents dels Mossos.

L'home hauria rebut amenaces i fins i tot, sempre segons la seva versió, dos d'ells l'haurien encanonat amb les seves pistoles.

El cas va arribar als jutjats del Vendrell que el van acabar arxivant. L'audiència de Tarragona va reobrir el cas el febrer de 2015. Va ser llavors quan en una roda de reconeixement la suposada víctima va identificar un dels agents.

Més tard, arran d'un informe d'assumptes interns dels Mossos d'Esquadra, que detallava tots els fets ocorreguts 5 anys abans, el jutge va imputar tres agents més. Els quatre segueixen imputats a falta que es resolgui un recurs interposat per la seva defensa. De moment, continuen treballant al cos de la policia catalana fins que no es resolgui el cas.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00