Últimas noticias Hemeroteca

Superat el primer tràmit per al pla comercial de Torre Salses

El PSC aconsegueix el suport de C’s i PP per aprovar el nou vial que connectarà aquesta zona amb el centre de la ciutat de Lleida i el conveni amb la promotora per finançar-lo.

Els grups del PSC, C's i PP votant a favor de l'expedient urbanístic del nou vial per al futur projecte comercial de Torre Salses. /

Quatre mesos després d’haver-ho aturat per manca de suports a l’espera de conèixer el resultat de l’informe sobre la demanda i oferta comercial, el ple ha aprovat avui el pla per a Torre Salses amb 14 vots a favor, els del PSC, C’s i PP, i 13 vots en contra, de CiU, ERC, Crida-CUP i el Comú. S’ha aprovat la modificació del traçat de l’avinguda Víctor Torres, entre els carrer dels Alamús i el pont sobre el ferrocarril, i que ha connectar Torre Salses, situat entre els barris de Magraners i Bordeta, amb el centre de la ciutat. També s’ha donat llum verda al conveni amb el promotor, Eurofund Investment La Villa SL, perquè financi amb 1,2 milions d’euros la construcció d’aquest vial.

Vist-i-plau al reconeixement de crèdit

El ple també ha aprovat l'expedient de reconeixement de crèdit, per poder pagar prop de 700 factures pendents a proveïdors, no pressupostades, i que sumen 1,6 milions d’euros. Un punt que es va haver d’ajornar al mes passat per manca de suports. Ara hi ha votat a favor el PSC i C’s, per l’acord que van subscriure tots dos fa uns dies i que recull el compromís dels socialistes de no recórrer a aquesta fórmula. Mentre, CiU, ERC i PP s’han abstingut i Crida-CUP i el Comú hi ha votat en contra.

Noms de dona als futurs carrers

L’Ajuntament de Lleida ha aprovat per unanimitat una moció promoguda per DonaBalàfia i la Comissió de la Dona de la Federació de Veïns de Lleida per demanar que els futurs carrers i places de la ciutat tinguin preferència els noms de dona “per rescabalar poc a poc el dèficit històric i de gènere” que hi ha a la ciutat. Només un 5 per cent dels carrers i places de la ciutat porten noms de dona, segons ha destacat Jos Farreny, presidenta de DonaBalàfia.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?