Última hora

Irán denuncia explosiones en su territorio y activa las defensas aéreas

Sociedad

La UdL no planifica cap grau de 3 anys pels propers 4 cursos

Afirma que amb la inestabilitat política davant la convocatòria d’unes noves eleccions generals, no sap que passarà amb el decret 3 + 2, que estableix tres anys de grau i dos de màster.

Edifici del Rectorat / RÀDIO LLEIDA

Lleida

“En aquest escenari d’incertesa la Universitat de Lleida no planteja cap títol de grau de tres anys” ha anunciat aquest dilluns el vicerector de docència de la UdL, Paco Garcia, perquè “no sabem com acabarà concloent la incertesa política. Davant les noves eleccions generals, no se sap que passarà amb el decret 3+2, que estableix tres anys de grau i dos de màster, perquè dependrà d'allò que vulgui fer el nou govern.

PACO GARCIA, vicerector de docència: 'la Universitat de Lleida no planteja cap títol de grau nou de 3 anys'

00:30

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000153406/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Paco Garcia considera que abans d'aplicar i desenvolupar els graus de tres anys, cal un “gran pacte entre les universitats, els governs, els partits i les principals organitzacions socials” que defineixi els criteris acadèmics de les noves titulacions. Veu imprescindible reduir, abans, els preus de les matrícules, augmentar de forma significativa el número de beques i la quantia, així com el finançament de les universitats públiques. En definitiva, diu, saber quan li costaran als alumnes les noves titulacions, i també a les universitats.

El vicerector de docència presentant l'oferta de graus i màsters que vol crear fins l'any 2020. / RÀDIO LLEIDA

Partint d’aquest plantejament, la UdL proposarà a la Generalitat la creació de fins a 17 nous graus i 19 màsters fins al 2020. Els graus més immediats, pel curs vinent, i que ja estan aprovats, són un doble grau d’ADE i Turisme i un altre de Nutrició i Dietètica i Fisioteràpia. Pel que fa als màsters pel curs 2016/2017 se’n preveuen sis: Màrqueting i Social media, Odontologia en tres dimensions, Gestió i avaluació en la intervenció per a la transformació social, Dret esportiu internacional, Gestió sostenible de recursos i destinacions turístiques i Relacions internacionals i governança turística mundial.

A més llarg termini, la UdL planteja continuar liderant els estudis relacionats amb l'agricultura amb graus com Sistemes i recursos naturals, Ciències, Enginyeria de la Indústria Alimentària o Bioeconomia. També proposa ampliar l’oferta d’INEFC amb Educació física i salut, Esports, entreteniment i Fitness i organització i administració d'activitats físiques. O també inclou títols innovadors com un de Gestió global del benestar, a proposta de la Facultat d'educació, psicologia i treball social.

És la programació de graus i màsters que dibuixa la UdL pels propers 4 cursos i que presentarà a la Generalitat a finals de maig. També ho faran la resta d’universitats catalanes. És la primera vegada que el govern català els demana una previsió a tan llarg termini, no d’un curs per l’altre.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00