Última hora

Irán denuncia explosiones en su territorio y activa las defensas aéreas: EEUU apunta a Israel como autor del ataque

Sociedad
CAS INIPRO

La Guàrdia Civil deté l’ex cap de gabinet de Ballesteros i un regidor de Viladecans

S’estan efectuan 11 escorcolls simultanis, vuit a la demarcació de BCN i tres a TGN.

La Guàrdia Civil registra a hores d’ara l’Ajuntament de Tarragona i un despatx de Reus.

S’ha detingut quatre persones, entre ells Gustavo Cuadrado, ex cap de gabinet de l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros. També al 1r tinent d’alcalde de Viladecans.

La seu de l'IMSS, qui contractava a Inipro. / Eva Hidalgo

Tarragona

Nou episodi en el serial del cas Inipro. La Guàrdia Civil ha detingut quatre persones més en aquesta causa que investiga presumptes contractacions irregulars en diversos ajuntaments. Un dels detinguts és Gustavo Cuadrado, qui fins fa pocs mesos era el cap de gabinet de l’alcalde de Tarragona Josep Fèlix Ballesteros. Cuadrado va dimitir del seu càrrec el passat octubre.

Un altre dels detinguts és Joaquín Guerrero, 1r tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Viladecans. A més, s’ha detingut també a Ricard Campà, director d’Inipro i a Enrique Miró, consultor.

En total, en l’anomenada ‘Operació Amfiteatre’, la Guàrdia Civil està efectuant 11 registres simultanis. vuit d’ells a la demarcació de Barcelona i tres més a la de Tarragona. Entre aquests darrers, s’està escorcollant l’Ajuntament – on els agents busquen documentació, un cop més, relacionada amb la contractació d’Inipro – i també un despatx professional a Reus.

Un cas que esquitxa ajuntaments socialistes

L’epicentre de la causa que instrueix el jutjat número 1 de Tarragona és l’Ajuntament de la ciutat i la relació contractual amb l’empresa Inipro. La CUP va destapar les presumptes irregularitats a l’hora d’adjudicar-li tasques externalitzades al voltant dels serveis socials. I és que el director d’Inipro, Ricard Campà, un dels detinguts aquest dimecres, és militant socialista.

De fet, a Viladecans hi governa un alcalde socialista, Carles Ruiz. La seva mà dreta, el també socialista Joaquin Guerrero, és un altre dels detinguts. I és que el jutge investiga si hi hauria hagut algun tracte de favor amb aquesta empresa no només a Tarragona, sinó en d’altres ajuntaments on també se la va contractar, tots ells governants pel PSC.

Primeres reaccions

Tan bon punt s’ha conegut la detenció de les quatre persones, l’Ajuntament de Tarragona, a través de la seva portaveu, Begoña Floria, ha donat la cara. Floria assegura que ‘respecto totes les actuacions que estigui duent a terme la justícia’, un missatge que ha reiterat sempre que s’ha mogut alguna cosa al voltant d’Inipro. A més, Floria ha mostrat ‘sorpresa’ per la detenció, en concret, de l’ex cap de gabinet de Ballesteros, Gustavo Cuadrado.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00