Última hora

FRANCIA Detenido el hombre que amenazaba con inmolarse en el consulado de Irán en París

Sociedad

Desestimada la demanda del veí de Torres de Segre que afirma ser besnét del darrer tsar rus

El jutge considera que les proves són poc fiables i que no es tracta d'una demanda de filiació.

David Duaigües sortint dels jutjats de Lleida, després del judici, el passat 22 d'abril / ACN

Lleida

El jutge de primera instància número 7 de Lleida ha desestimat la demanda del veí de Torres de Segre que afirma ser besnét del darrer tsar rus, Nicolau II. En la sentència, el jutge considera que les proves són poc fiables.

En les fotos aportades, el jutge assegura que no veu cap semblança física, “sinó tot el contrari”, entre el demandant, David Duaigües, i darrer tsar rus. Diu que els documents presentats estan trets d'internet en un idioma estranger i sense adjuntar una traducció.

Afegeix que l'anàlisi d'ADN, que era pel demandant la seva principal prova, és una fotocòpia d'un dictamen emès per un perit d'una universitat argentina, que la seva signatura és “il·legible”, i que no està “ni ratificada judicialment ni notarialment”.

I a més, el jutge considera que no es tracta d'una demanda de filiació, sinó d'una acció diferent, ja que no vol que el declarin besnét del tsar, sinó que li suprimeixin el cognom matern i li deixin utilitzar el Romanov. "La poca fiabilitat d'aquestes proves unides a les contradiccions de la demanda", fan el jutge apunti que la demanda no pot prosperar i la desestimi.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00