Viernes, 07 de Mayo de 2021

Otras localidades

Junqueras diu que la pujada d’impostos l’ha de votar el Parlament

El vicepresident insisteix que cal abaixar l’IRPF als que ingressen menys i matisa que ha de ser la cambra catalana qui aprovi l’augment d’impostos als que ingressen més de 100.000 euros

Junqueras diu que la pujada d’impostos l’ha de votar el Parlament

El vicepresident ha reiterat que l'únic objectiu del Govern és rebaixar l'Impost de la Renda per aquells que cobren menys i diu que aquesta rebaixar es podria compensar, per tal que no afectés a les arques de la Generalitat, amb l'impost sobre dipòsits bancaris. Calcula que per aquesta via obtindrien 650 milions d'euros de recaptació.

Oriol Junqueras, que avui s'ha vist amb agents socials a  Sabadell, ha apuntat l'exetuciu només està centrat en rebaixar l'IRPF per a rendes mitjanes i baixes i que és millor que l'augment per als que cobren més de 100.000 euros anuals es posi a votació al Parlament. Els republicans saben que poden guanyar la votació amb el suport dels partits d'esquerres, encara que Junts pel sí es torni a partir per la meitat.

De la seva banda, la consellera de la Presidència, Neus Munté, ha donat avui per fet que el Govern no aprofitarà la tramitació parlamentària dels pròxims pressupostos de la Generalitat per apujar l'IRPF a les rendes més altes: 'Defensarem que no és una mesura efectiva'.

En declaracions a Onda Cero, Munté ha reconegut que 'hi ha diferències' de criteri entre CDC, que s'oposa a qualsevol increment dels impostos, i ERC, oberta a estudiar un augment de la pressió fiscal sobre les rendes més altes.

Munté ha advocat per explorar una 'rebaixa de la pressió fiscal a les rendes baixes i mitjanes', i ha explicat que els últims temps el Govern s'ha plantejat la necessitat d''estudiar noves fórmules que permetin la recaptació de nous impostos'.

Malgrat existir un 'escàs marge' per crear noves figures impositives, el Govern ho ha intentat, però sovint han estat 'impugnades' per l'Executiu central.

Neus Munté s'ha mostrat disposada a buscar la manera d''incorporar nous ingressos i millorar la progressivitat' d'un sistema tributari que 'no és del tot progressiu ni efectiu'.

Al llarg del tràmit d'esmenes parlamentàries al projecte de pressupostos que el Govern preveu aprovar a final de maig, ha dit Munté, poden sorgir propostes per incrementar l'IRPF a les rendes més altes.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?