Sociedad

Els urbans acusats d'inventar-se una agressió mantenen que les víctimes van ser ells

Segons la Fiscalia, les gravacions de les càmeres de seguretat de la benzinera mostren com un dels agents arrabassa el telèfon mòbil al fill perquè no gravi què està passant i els altres dos s'abalancen sobre ell, el tiren a terra i l'emmanillen. Les imatges no es podran veure fins dijous.

Imatge general de la sala de l'Audiència de Lleida on es jutja tres agents de la Guàrdia Urbana. Imatge del 24 de maig de 2016.ACN

Lleida

Els tres agents de la Guàrdia Urbana de Lleida, acusats d'inventar-se una agressió i denunciar falsament els responsables d'una benzinera, han assegurat avui, durant el judici, que van detenir els propietaris de la gasolinera, pare i fill, després que s'abalancessin sobre ells i els sacsegessin.

La principal prova contra els policies són les gravacions de les càmeres de seguretat de la benzinera a on es veu, segons la fiscal, com els agents agredeixen els propietaris de l'establiment i no a l' inrevés. Tot es remunta a l'abril de 2012, quan els responsables de la gasolinera, pare i fill, es van queixar als agents, perquè un control policial impedia l'accés dels clients. Avui, davant l'Audiència de Lleida, un dels tres agents acusats, el caporal, ha dit que no s'han inventat res, perquè el van agafar pel coll i el braç, després de llançar-li un mòbil.

La Fiscalia demana 4 anys i mig de presó i 18 MIL euros de multa per cadascun dels agents per falsedat de document oficial i denúncia falsa. La defensa considera que les imatges de les càmeres han estat manipulades i en demana l'absolució.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00