Sociedad

Deixar de fumar per continuar estant bé

Uns 300 lleidatans segueixen un tractament per deixar l'addicció al tabac a l'Hospital Santa Maria. Tenen de mitjana uns 45 anys i ho fan per motius de salut, però no per ordre del metge.

ACN

Lleida

Uns 300 lleidatans estan seguint un tractament hores d’ara a l'Hospital Santa Maria de Lleida per deixar de fumar. De mitjana tenen 45 anys i ho fan per iniciativa pròpia, per motius de salut, però no per ordre del metge, com passava abans

Segons ha explicat el cap de la unitat de tabaquisme de l’Hospital Santa Maria, Francesc Abella, abans solien ser pacients més grans, d’uns 65 anys, a qui el metge de capçalera o l’especialista havia recomanat deixar de fumar, perquè arrossegaven greus problemes de salut.

El nombre de pacients que volen deixar de fumar va començar a créixer amb la llei antitabac, al 2006, i ara es manté des de fa 5 anys. A més l'índex d'abstinència també ha crescut en els darrers anys. Ara un 56 per cent dels pacients continuen sense fumar un any després d'iniciar el tractament, gràcies al contacte gairebé permanent amb missatges SMS, correus electrònics o telèfon.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00