Sociedad

Roberto Fernández: "jo crec que s'ha resolt de la millor manera possible"

Els estudiants que havien mantingut la tancada consideren que l'ocupació s'havia "esgotat" com a eina per aconseguir els seus objectius i es pregunten si feia falta un desplegament policial tan gran.

Roberto Fernádez, avui en roda de premsa / RÀDIO LLEIDA

Lleida

Per al rector Roberto Fernández, l'ocupació del seu despatx s'ha resolt “de la millor manera possible” de forma “tranquil·la i pacífica”. Diu que fins a l'últim moment han intentat mantenir el diàleg amb els joves ocupants. Ha explicat que aquesta mateixa setmana, fins dimarts, van mantenir contactes a través de la mediació de la professora de dret Carolina Villacampa i dos representants dels sindicats del PAS.

ROBERTO FERNÁNDEZ, rector UdL: l'ocupació 'crec que s'ha resolt de la millor manera possible'

04:22

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000155626/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Vist que ja no era possible el diàleg, diu, ahir, dimecres, personalment, va decidir demanar als mossos el desallotjament. Ha explicat que va optar per no presentar cap denúncia, per no complicar la situació per als ocupants. Ara tampoc pensa iniciar cap acció legal contra els joves.

Ha anunciat que al proper consell de govern es posarà en marxa una comissió de treball per crear un protocol de resolució de conflictes. Roberto Fernández ha evitat valorar com s’ha trobat el seu despatx. S’ha limitat a explicar que estan fent tasques de neteja. I sobre si la subdelegada del govern, Inma Manso, continuarà sent professora, està convençut

DAVID, portaveu dels ocupants: decidim aixecar la tancada 'perquè aquesta eina de lluita ha arribat al seu fi'

00:34

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000155628/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Reacció dels estudiants

A través d'un comunicat, penjat al seu compte de facebook, l'Assemblea d'Ocupació del Rectorat assegura que han abandonat la tancada en veure que aquesta via estava esgotada i que no aconseguirien els seus objectius. Critiquen la gestió que ha fet el rector durant aquestes tres setmanes i lamenten que hagi tornat a recórrer a la policia per resoldre el conflicte.

Diuen que continuaran lluitant pels seus objectius als carrers i les aules perquè no hi hagi cap represàlia cap als joves ni que hi hagi policia a la universitat per protestes socials. I es pregunten si feia falta un desplegament policial tan gran i si és lògic gastar tants diners públics en el que consideren un desproporcionat desplegament sense molestar-se abans en comprovar, diuen, si continuaven a l'edifici.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00