Sociedad

El certificat d’antecedents sexuals, requisit per acollir nens sahrauís

L'han hagut d'aportar les famílies que aquest estiu acolliran prop de 40 nens a les terres de Lleida. Per a l'Associació Sàhara Ponent "és una garantia" més de protecció dels menors.

SÀHARA PONENT

Lleida

Les famílies catalanes que acolliran aquest estiu nens sahrauís han hagut d'aportar el certificat de penals que acredita que no han estat condemnats per delictes sexuals. És un nou requisit que les famílies han hagut de presentar a la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència, tal i com han de fer la resta de famílies acollidores o adoptants.

ENTREVISTA Maria González, coordinadora Vacances en Pau: el certificat de penals 'és una garantia' pels nens i les famílies

02:17

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000155756/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

La coordinadora de Vacances en Pau a Lleida, Maria González, assegura que “és una garantia” més per protegir els nens que passen l'estiu aquí. És una garantia “tant pels nens, com per l’Associació com per les famílies dels campaments que saben que estan en boes mans”, explica González.

Enguany vindran entre les comarques de la Plana i el Pirineu 37 nens sahrauís que passaran els mesos d'estiu en famílies d'acollida. És una xifra similar a l'any passat, segons l’Associació Sàhara Ponent. A tot Catalunya es preveu que vinguin uns 430 infants.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00