Viernes, 04 de Diciembre de 2020

Otras localidades

ECONOMIA

La plataforma d’afectats espera cobrar a mitjans de juliol el 40% dels seus estalvis

Després del convalidació del decret llei del passat divendres, l’associació té 15 dies per reunir els 10 MEUR per retornar el crèdit retingut.

Les cooperatives contràries afirmen que recorreran al decret-llei i que volen interposar un projecte de llei que faci les coses “més democràticament”.

Els membres de la plataforma esperen recuperar el 40% dels seus estalvis pròximament.

Els membres de la plataforma esperen recuperar el 40% dels seus estalvis pròximament. / ACN

L’aprovació ahir de la convalidació del decret-llei de creació del fons cooperatiu entre les cooperatives ha obert un nou episodi de la fallida de la cooperativa de Cambrils. La plataforma havia arribat un acord amb la Generalitat i l'associació de seccions de crèdit per cobrar el 40 per cent dels diners aquest Juny. Tot plegat es va concretar en un decret llei que obliga a les cooperatives a pagar uns diners en concepte de fons de garantia.

Una dotzena de cooperatives agràries de l’associació de seccions de crèdit de la demarcació- en la qual pertany la de Cambrils-, entre elles les cooperatives de les Borges, Vila-seca i Alforja van mostrar el seu rebuig a aportar 3% del seu pressupost per què consideren que les seves aportacions no estan garantides i es pot acabar convertint-se en “un pou sense fons”. És per això que han presentat un recurs contenciós administratiu per intentar deixar sense efecte el decret llei. A més, com ha pogut saber Cadena Ser, presentaran esmenes i paral·lelament un projecte de llei on hi volen introduir modificacions pel que consideren que ha estat un acte “poc democràtic”.

Això pot suposar però un retard pel cobrament dels estalvis per part dels afectats. Segons el portaveu de la plataforma, Dani Pallejà, després del convalidació del decret llei, l’associació té 15 dies per reunir els 10 MEUR. És per això que calculen que cap a principis de juliol es retornarà el 40% dels estalvis que estaven previstos per aquest mes.

“El decret és genèric”

Des de la Plataforma confien en l'acord que van signar totes les cooperatives el mes de setembre, fins i tot les que ara són reticents, a aportar el 3% del pressupost al fons de garanties per solucionar casos com el de Cambrils. A més, desmenteixen que les regles del joc hagin canviat ja que han superat la situació de pre-concurs tal i com s’establia en les condicions. Davant les acusacions que el decret-llei s’ha fet amb tanta celeritat pel compromís de retornar part dels diners als socis de la cooperativa, Lluís Pallejà, portaveu de la plataforma ha afirmat que “el decret es va firmar de manera paral·lela ja que hi ha altre col·lectius que també requereixen ajuda” tot fent esmena als problemes que travessa la cooperativa de l’Aldea.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?