Última hora

BORRELL EN HORA 25 Josep Borrell, sobre la situación en Oriente Próximo: "Estamos al borde del abismo"

Sociedad

“Necessitem sang”

Crida del Banc de Sang té menys reserves respecte l’any passat. En té per cobrir les necessitats durant uns 11 dies, però hi ha grups com els A i 0 negatiu que només en tenen per 4.

BANC DE SANG

El Banc de Sang de Lleida comença l'estiu amb menys reserves respecte l'any passat. Té bosses de sang per cobrir les necessitats dels hospitals durant uns 11 dies, però hi ha grups com el A i el 0 negatiu on les reserves només són per a 4 dies, segons ha explicat el director del Banc de Lleida, Juan Manuel Sánchez.

Una situació que es produeix a arreu de Catalunya segons ha destacat el director del Banc de Sang i Teixits de Catalunya, Enric Argelagues. Ha explicat que l’augment d’operacions quirúrgiques durant aquest any als hospitals sumat a la reducció lleugera de les donacions fan que les reserves siguin una mica inferiors i “necessitem sang”.

S’han encès els “llums vermells”, ha dit, per garantir el subministrament a l’agost i començaments de setembre, que es quan baixa més la donació. A més, cal recordar que una donació caduca en 45 dies.

MARC FARRAN, NAILA ESTEPA i JOAN ROMERA. Donants de sang. Per què et vas fer donant?

00:52

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000155876/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Reconeixement als donants

La Llotja de Lleida ha reunit avui més de 700 donants de sang de tot Catalunya, amb motiu del Dia Mundial del Donant. Un acte que ha servit per agrair i reconèixer la contribució altruista d’aquestes persones.

Marc Farran, té 24 anys i és donant des dels 18, gràcies a la seva mare que li va traslladar la importància per aquesta acció solidària. El mateix li ha passat a la Naila Estepa, de 18 anys i que s’acaba d’estrenar com a donant. D’altres com en Joan Romera ho han deixar de fer després de més de 40 anys. Té 70 anys i explica "que vaig tenir una pena molt gran quan em van dir que no podia donar més”.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00