Miércoles, 05 de Octubre de 2022

Otras localidades

SELECTIVITAT

Els organitzadors buscaran maneres per enxampar la gent que copia als examens

Més enllà dels nervis habituals que es viuen en dies com aquests, els protagonistes han estat els sofisticats sistemes per copiar.

Alumnes examinant-se de la prova de selectivitat aquest 14 de juny de 2016 al Campus Ciutadella de la UPF.

Alumnes examinant-se de la prova de selectivitat aquest 14 de juny de 2016 al Campus Ciutadella de la UPF. / Carina Bellver (ACN)

Aquest dilluns els alumnes han fet els exàmens de llengua catalana i llengua castellana i també han fet els exàmens específics d'anàlisi musical, economia a l'empresa i química i a la tarda han fet els exàmens de dibuix tècnic i literatura castellana. Les proves s'acabaran dijous i els resultats es podran consultar a partir del 29 de juny a través d'internet.

Sofisticats sistemes per copiar

Tot i que a Tarragona de moment no s'ha enxampat a ningú, el ventall és força ampli, Antoni Garcia Español, el coordinador de les proves d'accés a la universitat a les comarques tarragonines, ha explicat que més enllà de l'”e-pinganillo" - un diminut auricular que s'introdueix dins l'orella - també hi ha ulleres sofisticades que tenen un auricular al lateral o els smartwatches.

De moment però, ja s'estan plantejant què es podria fer amb aquests alumnes si se'ls enxampa. S'estudiarà si troben alguna persona copiant, la possibilitat de suspendre'l només en aquell examen o bé en totes les proves d'accés a la universitat.

Enguany a Barcelona ja posaran en marxa un nou sistema que detecta wifi's i bluetooth actius dins una sala. Aquesta prova es podria dur a terme a Tarragona el dijous.

 

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?