Sociedad

Més demanda d'alfabetització

Cada cop més gent a les comarques de Girona vol alfebatitzar-se, sobretot per accedir a un lloc de feina

Girona

L'augment de persones analfabetes que volen aprendre a llegir i escriure fa que l'escola d'adults hagi augmentat el nombre de places de cares a l'any vinent.

Molts d'ells són persones que van acollir-se al reagrupament familiar, tot i que cada cop hi ha més persones que ho fan per preparar-se per obtenir la nacionalitat.

En l'últim curs unes 130 persones es van apuntar a fer el curs d'alfebetització a l'escola d'adults de Girona, que ja ha anunciat que ampliarà aquesta oferta amb almenys 25 places més de cares a l'any vinent. Una tendència que en els últims anys ha anat a l'alça i s'ha situat a nivells de fa 10 anys. El motiu és que ara moltes dones que es van acollir al procés de reagrupament familiar i els seus fills que s'han fet adults volen alfebetitzar-se per optar a una feina.

Ho explica Anna Barbany, cap d'estudis de l'escola d'adults

Els idiomes són encara els més demandats a l'escola d'adults. Destaquen el català i el castellà, on moltes de les persones que s'hi matriculen ho fan per preparar-se per l'examen que han de fer per poder optar a la nacionalitat.


 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00