Sociedad
SANT PERE 2016

Les Barraques o la guerra de volums

Poca gent durant la primera jornada de les Barraques de Reus, un dels referents festius de la Festa Major de Sant Pere. Per aquesta revetlla s’espera multiplicar l’afluència de públic.

Les entitats van mantenir la seva programació prevista tot i l’aparició a darrera hora del ‘Reussona’ durant la primera nit, amb una lluita de volums constant.

Ambient durant la primera nit de Barraques. / Marc Càmara

Reus

Com cada any, el degoteig de petits grups de joves – i no tan joves – que s’aproximen al Parc de la Festa al llarg de la nit és constant. Alguns van cantant, d’altres en silenci, d’altres simplement xerrant i comentant la jugada. Tots ells es calmen a l’arribada a les Piscines Municipals, al Parc dels Capellans, on es troben dos furgons policials, un de la Guàrdia Urbana, i un altre dels Mossos d’Esquadra.

La seguretat és ben palesa al llarg de les Barraques de Reus, però enguany s’ha pogut veure un dispositiu més sever que en d’altres ocasions. Tan als accessos com a l’interior hi ha un grup de guàrdies de seguretat privada, i a l’exterior fan la ronda, conjuntament, els cossos de la policia local i catalana.

A l’entrada, precisament, aquests mateixos guàrdies de seguretat registren totes les bosses que entren al Parc de la Festa. Res que no sigui habitual.

Poques Barraques

Només entrar al recinte hom percep un canvi important respecte les anteriors edicions de les Barraques de Reus. I és que el nombre d’entitats que participen s’ha reduït notablement, i aquest fet es nota en l’estètica. Un petit grupuscle de tendes i carpes rodegen una esplanada de terra que les nits de grans concerts ha d’estar atapeïda, però que aquesta primera nit és pràcticament buida.

L’escenari és a les fosques perquè s’està duent a terme un canvi de grup. És nit de ‘Reussona’ tot i que inicialment aquesta havia de ser una nit en què les entitats oferien concerts exclusius, dj’s diversos i música vairada. El so dels altaveus a les Barraques és ensordidor...

De fet, si et poses al ben mig de l’esplanada, es pot percebre, a l’hora, diversos tipus de música que, amb sort, acaben quallant en un estil nou i innovador.

I si algú esperava que, en començar de nou les actuacions a l’escenari el volum de les barraques s’abaixés, anava errat. El ‘Reussona’ va conviure constantment amb la guerra de volums de les parades. I és que les Barraques no van voler desprogramar tota l’activitat prevista davant l’aterratge, a darrera hora, del concurs de música.

Revetlla de Sant Joan

La primera nit de Barraques va passar sense pena ni glòria. Molt jovent, molta música i, afortunadament, cap incident.

S’espera que aquesta mateixa nit, amb la revetlla de Sant Joan, els concerts de Verguenza Ajena o Juantxo Skalari entre d’altres, l’ambient revifi. I divendres i dissabte, amb els KOP, Sra Tomasa i el Son de la Chama, el clima i l’ambient, ja en plena Festa Major de Sant Pere, es preveu d’infart.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00