Jueves, 24 de Septiembre de 2020

Otras localidades

Donar llet materna

Més de 120 dones han donat excedent de la seva llet a Lleida des que es va posar en marxa el banc de llet materna, al 2011, fa 5 anys.

D'esquerra a dreta, Neus Ibañez, Sheila Piñol i Miriam Pérez.

D'esquerra a dreta, Neus Ibañez, Sheila Piñol i Miriam Pérez. / RÀDIO LLEIDA

Cada dia naixen a Catalunya dos nadons prematurs extrems, és a dir, amb menys d'un kilo i mig de pes i en la majoria de casos, la mare no pot alletar-lo. És per això que es va crear el banc de llet materna. Al 2015, a Lleida, el banc va comptar amb 29 mares donants, 3 menys que al 2014. Però tot i ser una xifra lleugerament inferior es van recollir 280 litres de llet, 180 més que l'any anterior.

JUAN MANUEL SÁNCHEZ, dr Banc Lleida: 'cada dia neixen a Catalunya dos prematurs extrems' RÀDIO LLEIDA

El director del Banc de Llet Materna de Lleida, Juan Manuel Sánchez, explica que “s’han estabilitzat les necessitats” i “amb les quantitats que estem recollint podem fer el subministrament als hospitals”.

Per poder ser donant, cal que la mare estigui alletant un nadó, tenir hàbits saludables i produir-ne en excés. L'hospital Arnau de Vilanova facilita un kit a la mare amb diversos pots perquè els empleni i els guardi al congelador. Després l'hospital els recull a domicili, analitza la llet i la pasteuritza. Durant el 2015, 10 nadons prematurs nascuts a Lleida es van beneficiar d'aquesta llet materna.

ENTREVISTA Neus Ibañez, Miriam Pérez i Sheila Piñol Per què donar llet materna? RÀDIO LLEIDA

A L’Hora Lleida ha explicat la seva experiència Neus Ibañez, qui ha estat donant de llet les dues vegades que ha estat mare; Miriam Pérez que va necessitar de llet materna per a la seva filla que va néixer de forma molt prematura i la Sheila Piñol, infermera del Banc de Llet i assessora d’alletament de l’Associació Alleta.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?