Viernes, 25 de Septiembre de 2020

Otras localidades

LA VENTANA | VÍDEO EN DIRECTO LA VENTANA | VÍDEO EN DIRECTO Sigue La Ventana desde Mundo Estrella Galicia en A Coruña

Queixes dels alcaldes de Cervera i Tàrrega per l'estat de la línia de Manresa

Fins al 2 de setembre, unes obres obliguen a fer el trajecte en autocar entre Tàrrega i Cervera.

Passatgers baixant del tren de la R-12 a Cervera per agafar un autobús fins a Tàrrega amb motiu de tall ferroviari a la Granyanella

Passatgers baixant del tren de la R-12 a Cervera per agafar un autobús fins a Tàrrega amb motiu de tall ferroviari a la Granyanella / ACN

Unes obres a la línia de tren de Manresa, la R-12 que connecta L’Hospitalet i Lleida, obliguen des d'avui i durant dos mesos a fer el trajecte en autocar entre Tàrrega i Cervera. Els alcaldes critiquen l'estat precari i la manca històrica d'inversions en aquesta via.

RAMON ROYES, alcalde Cervera i ROSA PERELLÓ, alcaldessa de Tàrrega. L'estat de línia de Manresa RÀDIO LLEIDA

S'ha de reparar un terraplè enfonsat de 400 metres, entre Tàrrega i Granyanella, per seguretat, i que fins ara obligava a circular els trens a 20 kilòmetres per hora. Precisament per a l’alcalde de Cervera, Ramon Royes, les obres arriben tard perquè “no és de rebut que un tram proper al municipi de Cervera, en ple segle XXI, els trens anessin a 10 o 20 kilòmetres per hora”.

Tampoc és de rebut, afegeix l’alcaldessa de Tàrrega, Rosa Perelló, que per arribar a Barcelona amb aquest tren es triguin 3 hores des de la capital de l’Urgell. “Hem de tenir present és que aquesta línia no requereix només aquestes millores de seguretat, sinó que requereix una inversió molt més grossa” assegura Perelló.

Aquests treballs suposen una inversió de 820.000 euros, segons el Ministeri de Foment. Des d'aquest dilluns 4 de juliol i fins al 2 de setembre els usuaris d'aquesta línia de tren que connecta Lleida i Barcelona hauran de fer transbordament en autocar entre Tàrrega i Cervera.

 

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?