Domingo, 26 de Septiembre de 2021

Otras localidades

La nova Clínica Girona obrirà el 2019

Es començarà a construir aquest any a l'entrada sud de Girona, a la carretera de Barcelona, triplicarà la superfície de l'actual hospital i farà una de les proves més efectives per detectar pacients amb càncer

Façana de la futura Clínica Girona que es construirà a les naus abandonades de la carretera Barcelona

Façana de la futura Clínica Girona que es construirà a les naus abandonades de la carretera Barcelona / Clínica Girona

Ara mateix, només falta l'últim permís d'obres que ha de donar l'Ajuntament de Girona i la intenció és començar les obres en els propers sis mesos. Calculen fer el trasllat definitiu de l’actual centre al nou durant l’estiu del 2019.

La nova Clínica Girona triplicarà la superfície de l’actual (es passarà de 12.000m2 a 36.000m2) i serà un edifici lluminós d’onze plantes (tres són soterranis) i amb molts patis interiors.

S’ampliarà l’àrea de quiròfans (hi haurà vuit quiròfans, tres sales de part i tres més per fer endoscòpies) i també serà més gran la zona d’hospital de dia. L’objectiu és augmentar la cirurgia major ambulatòria per operar més pacients i que el mateix dia de l’operació marxin a casa.

Com a novetats, el nou centre serà l’únic de la demarcació que farà una de les proves més efectives per detectar pacients amb càncer (el que es coneix com a PET-TAC) i també tindrà l’única sala a Girona per fer ressonàncies magnètiques verticals que “dóna millors resultats” en proves de columnes i genolls, diuen els experts.

El gerent de la Clínica Girona, Carles Espígol, explica que a part d’aportar “innovació i eficiència pels pacients” el nou centre també ajudarà a “reactivar” l’entrada sud de la ciutat:

El cost total de la construcció del nou centre és de 52 milions d’euros que assumeix Clínica Girona i no hi ha despesa de cap administració pública.

L'edifici actual de la clínica en el centre de Girona es ven i la intenció és construir-hi un centre comercial o un bloc de pisos.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?